Είναι το πιο νόστιμο ζουμερό και πλούσιο σοκολατένιο κέικ που έχετε φάει ποτέ!!! Μπορεί να είναι νηστίσιμο όμως σας εγγυώμαι ότι θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε όλο το χρόνο! Το μοναδικό μυστικό της επιτυχίας του είναι ότι πρέπει να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα και να το φυλάξετε σε αεροστεγώς κλεισμένο σιδερένιο κουτί. Μέρα με τη μέρα η γεύση του γίνεται πιο έντονη και το άρωμα του μοναδικό..αληθινός νηστίσιμος πειρασμός!!
Η εκτέλεση είναι πανεύκολη, απλά ανακατεύετε σε ένα μπολ τα ακόλουθα υλικά: 3/4 της κούπας ηλιέλαιο, 3 κουτ. σούπας ξίδι, 2 κούπες νερό, 2 κούπες ζάχαρη, 6 κουτ. σούπας κακάο, 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι, 2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής, 2 βανίλιες, 3 και 1/2 κούπες αλέυρι και 200 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας. Χύνετε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ που έχετε προηγουμένως λαδώσει και πασπαλίσει με κακάο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40' με 1 ώρα. Το κέικ είναι έτοιμο όταν το τσιμπήσετε με ένα μαχαίρι και αυτό βγει στεγνό. Όταν κρυώσει πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!
Η εκτέλεση είναι πανεύκολη, απλά ανακατεύετε σε ένα μπολ τα ακόλουθα υλικά: 3/4 της κούπας ηλιέλαιο, 3 κουτ. σούπας ξίδι, 2 κούπες νερό, 2 κούπες ζάχαρη, 6 κουτ. σούπας κακάο, 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι, 2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής, 2 βανίλιες, 3 και 1/2 κούπες αλέυρι και 200 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας. Χύνετε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ που έχετε προηγουμένως λαδώσει και πασπαλίσει με κακάο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40' με 1 ώρα. Το κέικ είναι έτοιμο όταν το τσιμπήσετε με ένα μαχαίρι και αυτό βγει στεγνό. Όταν κρυώσει πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου