Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο Ωροσκόπος (μέρος πρώτο)

Σαν πολύ μεγάλο διάλειμμα δεν έκαναν τα άστρα από το blog μας?? Θα επανορθώσουμε αμέσως και θα υποσχεθούμε ότι από δω και πέρα θα γίνονται πολύ συχνότερες αναρτήσεις!! Όπως, άλλωστε, μου θυμίζει συχνά και μια φίλη: "Η αστρολογία έχει μεγάλη αναμονή κοινού"!!!!!
Ας συνεχίσουμε λοιπόν την ανάλυση του γενέθλιου χάρτη μας με το κεφάλαιο που λέγεται "Ωροσκόπος".......

Ο Ωροσκόπος λειτουργεί σαν μάσκα με την οποία εμφανιζόμαστε στον έξω κόσμο! Μπορούμε κάλλιστα να τον παραλληλίσουμε με την πόρτα του σπιτιού μας: την είσοδο που βλέπουν πρώτα οι επισκέπτες! Χαρακτηρίζει τον τρόπο και τους μηχανισμούς με τους οποίους αντιμετωπίζουμε και επικοινωνούμε με τους γύρω μας. Μαρτυρά τον τρόπο με τον οποίο αντιδράμε σε καθετί καινούριο που έρχεται στο δρόμο μας και ευθύνεται για την ψυχολογική άνεση που νιώθουμε.
Η γενική μετάφραση κάθε Ωροσκόπου πολύ συχνά αποδεικνύεται ανεπαρκής, γι' αυτό και θα την εξετάσουμε αναλυτικά σε συνδυασμό με τη θεση του Ήλιου, δηλαδή του ζωδίου μας.
Αναλυτικότερα,τώρα.........
  
Κριός με ωροσκόπο:
  • Κριό: Ανεξάρτητη, ζωηρή και δραστήρια προσωπικότητα με ανεξάντλητες δυνάμεις. Έχει την ηγετική φυσιογνωμία του ακαταμάχητου αγωνιστή, αλλά ενώ ξεκινά με ενθουσιασμό τις καινούριες δραστηριότητές του, καταλήγει να τον ταλαιπωρούν δεκάδες μισοτελειωμένες υποθέσεις.
  • Ταύρο: Τον χαρακτηρίζει η αυτοπεποίθηση και η λαχτάρα για την επίτευξη των στόχων της ζωής του. Πρόκειται γαι άτομο με ηγετικές ικανότητες και λογικό τρόπο σκέψης. Είναι μεγαλόψυχος και τυχερός άνθρωπος με έντονη αποφασιστικότητα που συχνά φαντάζει, χωρίς όμως να είναι στην πραγματικότητα, αυταρχικός.
  • Δίδυμο: Κοινωνικός, περίεργος, ζωηρός χαρακτήρας, που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και σε αναζήτηση νέων ενδιαφερόντων. Συχνά είναι ανεξέλεγκτα παρορμητικός χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις συνέπειες. Έχει διαρκώς νέες ιδέες και θέτει καινούριους στόχους.
  • Καρκίνο: Η εγκαρδιότητα και η γενναιοδωρία συνυπάρχουν στην ψυχή του, ενώ ταυτόχρονα φιλόδοξος και μαχητικός δημιουργεί τις προυποθέσεις για την προσωπική του ανάδειξη. Κατά βάθος είναι ευαίσθητος και ρομαντικός και θέλει να ζει και να δημιουργεί μέσα σε ένα δικό του προσωπικό χώρο.
  • Λέοντα: Εντυπωσιακή προσωπικότητα που είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει απαρατήρητη. Η περηφάνεια, η θέρμη και το εκρηκτικό ταπεραμέντο είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα του που συμβάλλουν στην απόκτηση αξιωμάτων. Έχει μεγαλόπνοα σχέδια και ιδιαίτερα ανοιχτό πνεύμα, ενώ δύσκολα ικανοποιείται απόλυτα από τη ζωή.
  • Παρθένο: Αποφασισμένος να πετύχει πραγματικά, αγωνίζεται μεθοδικά και προσγειωμένα για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, επιστρατεύοντας τη σκληρή δουλειά και τις υψηλές φιλοδοξίες του. Συχνά πρόκειται για άτομο αυτοδημιούργητο που εάν νιώσει ασφαλές, θα βρει το κανάλι για να διοχετεύσει και να επιτύχει σπουδαία πράγματα στη ζωή του.
  • Ζυγό: Χαρούμενη και γοητευτική φύση, δεν αντέχει να ζει μόνος και βρίσκεται διαρκώς στην αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου-συνεργάτη, με τον οποίο θα μπορεί να μοιραστεί τις κοινωνικές, ερωτικές και επαγγελματικές ανησυχίες του. Συχνά παρασύρεται και αποζητά με πάθος την προσοχή του περιβάλλοντος του με αποτέλεσμα τη δημιουργία εντάσεων.
  • Σκορπιό: Ένας δυναμικός χαρακτήρας ξετυλίγεται σε αυτό το συνδυασμό. Η ορμητικότητα και η ανυπομονησία του εναλλάσσονται με την επιμονή και την αποφασιστικότητα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα παραγωγικό άτομο που διακρίνεται για την ανεπτυγμένη διαίσθησή του, την παρατηρητικότητα και τη διεισδυτικότητα στην ουσία των πραγμάτων.
  • Τοξότη: Η υπερβολική αγάπη του για ελευθερία και η πίστη χαρακτηρίζουν απόλυτα το "φωτεινό παντογνώστη". Διακυρήσσει και υποστηρίζει με ζήλο τις απόψεις και τις αντιλήψεις του. Τον φοβίζει η δέσμευση, γι' αυτό είτε φεύγει μόλις νιώσει πίεση, είτε έλκει άτομα που δεν είναι διατεθειμμένα να ενδώσουν σε μια μακροχρόνια δέσμευση.
  • Αιγόκερω: Αντιμετωπίζει τη ζωή με συγκρατημένη αισιοδοξία, πειθαρχία και μάλλον καχύποπτα, στοιχείο που του έχει κληροδοτήσει το οικογενειακό περιβάλλον. Είναι άτομο φιλόδοξο, με υψηλές προσδοκίες για τη ζωή, δυνατό χαρακτήρα, αξιόπιστο και ιδιαίτερα διπλωμάτη. Στις προσωπικές του σχέσεις είναι ξεκάθαρος και πιστός.
  • Υδροχόο: Διαθέτει απρόβλεπτη και ασυνήθιστη συμπεριφορά, η οποία εκφράζεται με φαντασία και ευρηματικότητα, που τον καθιστά περιζήτητο σε συναναστροφές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Είναι λίγο νευρικός, ελαφρώς βιαστικός, πολύ αυθόρμητος και καθόλου σχολαστικός. Δεν ανέχεται την κριτική.
  • Ιχθύς: Η υπομονή σίγουρα δεν ανήκει στις αρετές του, ενώ λειτουργεί περισσότερο με το ένστικτο και την καρδιά παρά με τη λογική και το νου. Γενικότερα οφείλει να εξισορροπεί τα συναισθήματα ενθουσιασμού και απογοήτευσης που τον πλημμυρίζουν, προκειμένου να εστιάζει σε όσα τον κάνουν δημιουργικό κι ευτυχισμένο.
 
Ταύρος με ωροσκόπο:

  • Κριό: Η ενεργητικότητα και η ορμή συνδυασμένες με την ισχυρή θέληση και την αποφασιστικότητα καθοδηγούν το άτομο στην υλοποίηση των κοινωνικών και των επαγγελματικών επιδιώξεών του.  Συνήθως γραπώνεται από τα υλικά αγαθά και δε ρισκάρει. Είναι πεισματάρης και αρκετά ισχυρογνώμων, με αποτέλεσμα να στενοχωρεί τους οικείους του.
  • Ταύρο: Η τεράστια δύναμη με την οποία είναι προικισμένος, αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να τον οδηγήσει στην υλοποίηση των υψηλών στόχων του. Αγαπά την καλή ζωή, τις ανέσεις και τον έρωτα. Πρακτικός και σταθερός στις επιδιώξεις του, συχνά φτάνει στα όρια της ξεροκεφαλιάς, ενώ χρειάζεται δυνατές προσωπικότητες γύρω του.
  • Δίδυμο: Προσαρμοστικός και ευσυγκίνητος, ενδιαφέρεται για όλους και για όλα όσα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Η ανάγκη του για επικοινωνία και αλλαγή προσκρούει στη συντηρητική του φύση, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται άλλοτε άκαμπτος και κριτικός και άλλοτε ανάλαφρος και ελεύθερος.
  • Καρκίνο: Ως άτομο εμπνέει εμπιστοσύνη, καθώς το δομικό στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η ανάγκη για ασφάλεια και σταθερότητα. Αγαπά την οικογένεια και είναι υπέρμαχος του πατριαρχικού προτύπου. Του αρέσουν οι κοινωνικές επαφές με οικονομική επιφάνεια και οι μακροχρόνιες σχέσεις που του προσφέρουν στοργή και ασφάλεια.
  • Λέοντα: Περήφανος και μεγαλόψυχος, χαρακτηρίζεται από ευγένεια και μεγαλοθυμία. Δημιουργικός και γεμάτος ευγένεια, σπάνια νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος από όσα έχει επιτύχει. Εργάζεται με πείσμα και αυτοκυριαρχία. Κάποιες φορές, όμως, αδυνατεί να φανεί διαλλακτικός και τελικά κατηγορείται ως ξεροκέφαλος και υπερόπτης.
  • Παρθένο: Είναι άνθρωπος με υψηλά ιδανικά, που φροντίζει να τα υπηρετεί μέσω της προσωπικής αναζήτησης σε όλα τα επίπεδα (μόρφωση, διδασκαλία, ταξίδια, πνευματικές αναζητήσεις), δίχως βέβαια να αποκλείεται η ενασχόλησή του με επικερδείς επιχειρήσεις και αξιόλογες επενδύσεις. Είναι τέλειος επαγγελματίας, ωστόσο οφείλει να ελέγχει την υλιστική του διάθεση.
  • Ζυγό: Είναι κοινωνικοί και ιδιαίτερα κομψοί άνθρωποι, στους οποίους ταιριάζουν οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες που εξελίσσουν σε επαγγελματική ενασχόληση. Πρόκειται για άτομα με έντονο ερωτισμό και απαιτητικά από το σύντροφό τους. Απολαμβάνουν τη ζωή με γοητεία και χάρη και δύσκολα στερούν από τον εαυτό τους τις πολυτελείς ανέσεις.
  • Σκορπιό: Η ισχυρή θέληση, η αυστηρή κριτική του διάθεση και η τεράστια υπομονή που επιδεικνύει δεν επιτρέπουν σε κανένα να τον "διαχειριστεί". Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και έντονη σεξουαλικότητα. Ενεργεί με πάθος και τα συναισθήματά του είναι ακραία είτε πρόκειται για αγάπη είτε για μίσος. Έχει βαθιά διαίσθηση που τον οδηγεί σε σωστές επιλογές συντρόφων και συνεργατών.
  • Τοξότη: Συχνά αμφιταλαντεύεται μεταξύ ελευθερίας και δέσμευσης, ενώ αρέσκεται να προκαλεί την τύχη του, αναζητώντας την απόλυτη αλήθεια μέσα από μια ζωή περιπετειώδη και ανεξάρτητη. Στα επαγγελματικά χαρακτηρίζεται από εχεμύθεια και εργατικότητα και πολλές φορές στρέφεται στην καλλιτεχνία. Η πίστη του στο Θεό είναι υποδειγματική.
  • Αιγόκερω: Με θάρρος και επιμονή στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών του στο σωστό χρόνο και τόπο, καθίσταται πάντα αξιόπιστος σύμβουλος, σταθερός φίλος, έμπιστος συνεργάτης. Φιλόδοξος και δραστήριος, όταν ερωτευτεί γίνεται απόλυτος και διακρίνεται από έντονο πάθος και ερωτισμό, ενώ απαιτεί αποκλειστικότητα. Δεν ενθουσιάζεται και του λείπουν η διαίσθηση και η ευελιξία στις προσωπικές του σχέσεις.
  • Υδροχόο: Το οικογενειακό περιβάλλον τροφοδότησε το άτομο αυτό με μια εύκολη και ευχάριστη ζωή, γεμάτη ασφάλεια, αγάπη και στοργή. Συχνά υπερεκτιμά τις ικανότητές του και εμφανίζεται ανυποχώρητος στις θέσεις του. Περιφρονεί τους συμβιβασμούς και πολλές φορές επιστατεύει ένα είδος σνομπισμού.
  • Ιχθύς: Η ήρεμη και ευγενική συμπεριφορά χαρακτηρίζει τον ονειροπόλο αυτόν άνθρωπο, ο οποίος δε δείχνει να βιάζεται στη ζωή του. Συχνά έχει ιδιαίτερη κλίση προς τα καλλιτεχνικά και δίνει έμφαση στην έρευνα της μεταφυσικής. Αναζητά ένα σύντροφο με θετική στάση απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας, προκειμένου να έχει ό ίδιος το χρόνο να ονειρεύεται και να αφοσιώνεται στον "ονειρικό" του κόσμο.

Δίδυμοι και Καρκίνοι υπομονή μέχρι αύριο.........!!!!!!!!!















    1 σχόλιο:

    1. Οι πληροφορίες μεταφέρονται "επεξεργασμένες" από το περιοδικό "Μαθήματα σύγχρονης αστρολογίας" των εκδόσεων 4π

      ΑπάντησηΔιαγραφή