Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Καν'το όπως ο Popeye !!

Είναι αλήθεια πως είναι η εποχή του και πως να μη το τιμήσουμε;; Ώρα για σπανάκι λοιπόν..και τι καλύτερο από μια τάρτα σπανάκι που μπορεί να χωρέσει ανά πάσα στιγμή στο διαιτολόγιο σας, ως κυρίως γεύμα ή ως σνακ!!


Για το φύλλο  θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό, 1 φλιτζάνι καφέ λάδι ( εγώ έβαλα ελαιόλαδο και ήταν καλό!) , ελάχιστο ξύδι (μισό κουταλάκι γλυκού σκάρτο) και σιγά-σιγά προσθέστε αλεύρι-για όλες τις χρήσεις- όσο πάρει για να μη κολλάει στα χέρια σας και αλατοπίπερο (εμένα μου αρέσει 'πιπεράτη' και βάζω κάπως αρκετό, αλλά του πηγαίνει) .. Όσο για το αλεύρι να προσθέτετε σταδιακά και να το δουλεύετε παράλληλα γιατί όσο το δουλεύετε απορροφά νερό και μπορεί χωρίς να το καταλάβετε να φύγει λίγο παραπάνω αλεύρι και  να σας σφίξει πολύ η ζύμη..όχι βέβαια πως είναι τραγικό, γιατί με λίγο νεράκι διορθώνεται αλλά για να μη σας παιδέψει!! Την διπλώνετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα τουλάχιστον στο ψυγείο ή και στο πάγκο σας!! Και αυτό είναι μια συνταγή απλή και πανεύκολη για φύλλο γιατί μπορείς να τους τρελάνεις ;)


Για τη γέμιση  τώρα, αναμειγνύουμε 350γρ σπανάκι, 3 αυγά, 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουταλιά σούπας σιμιγδάλι ψιλό, 1/2 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο,150γρ λευκό τυρί -φέτα, ανθότυρο,χαλούμι- αλατοπίπερο (εξαρτάται από τα γούστα και φυσικά από το είδος του τυριού που προτιμήσατε!!) και αν θέλετε 1 πράσο με 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κι 1 ξερό κρεμμύδι τα οποία πρώτα έχετε ψιλοκόψει και περάσει από το τηγάνι με 3 κ.σούπας λάδι.. 


Βγάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο που στρώνουμε είτε σε ταρτιέρα είτε και σε απλό ταψί ή  πυρέξ καλά βουτυρωμένο , αν κι εγώ προτιμώ να στρώνω χαρτί ψησίματος .. βάζουμε και τη γέμιση, προσθέτουμε και νιφάδες μαργαρίνης διάσπαρτα από πάνω της και είναι έτοιμη για ψήσιμο!! Για να μη σας κάνει ναζάκια προτιμήστε να τη ψήσετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 10'-15' άνω κάτω αντίσταση στους 200c , 10' αέρα στους 180c και μετά 10' μόνο κάτω και αυτό για να ψηθεί η βάση όπως πρέπει!!
Και κάτι τελευταίο, καλύτερα να συγκρατηθείτε και να τη περιμένετε να κρυώσει λίγο προτού σπεύσετε να τη γευτείτε γιατί τη κόβετε και τη σερβίρετε πιο όμορφα!! 


Καλή όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου