Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Άγχος των προετοιμασιών…. Ευχαριστώ δε θα πάρω!!!

Τι θα φορέσω, πώς θα κάνω τη διακόσμηση, τι θα μαγειρέψω, πώς θα τα βγάλω πέρα με τόσο κόσμο???
Γάμος, βάφτιση, πάρτι…. ή αλλιώς, άγχος, στρες και πολλά-πολλά νεύρα!!! 
Όχι πια!!! Την επόμενη φορά που θα κληθείτε να οργανώσετε κάποιο event πάρτε μια βαθιά ανάσα, ηρεμήστε και ακολουθείστε 6 απλές συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη!

1.  Ξεκινήστε να οργανώνετε το event πολύ καιρό πριν. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε τελειώσει αρκετά νωρίς με τις σημαντικές υποχρεώσεις και θα μπορείτε να απολαύσετε περισσότερο τις τελικές πινελιές στις προετοιμασίες.
2. Πείτε ναι στις λίστες. Ποιος είπε ότι οι λίστες προκαλούν άγχος?? Κάντε αναλυτικές λίστες περιγράφοντας όλες τις διαδικασίες λεπτομερώς. Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες, στον πυρετό των προετοιμασιών, έχουμε την τάση να ξεχνάμε τα πάντα!
3. Πείτε όχι στις ατελείωτες βόλτες στην αγορά προκειμένου  να αγοράσετε ΤΟ φόρεμα. Διαλέξτε ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα και που κολακεύουν τη σιλουέτα σας. Ο στόχος δεν είναι να φορέσετε ένα εντυπωσιακό ρούχο αλλά να είστε εσείς οι ίδιες εντυπωσιακές. Εξάλλου, είναι πολύ καλύτερο να προτιμήσετε μια ασφαλή επιλογή που ταιριάζει στα χρώματά σας, παρά να εμφανιστείτε overdressed!
4. Περιορίστε τον αριθμό των καλεσμένων σας. Προτιμήστε λίγους και καλούς συγγενείς και φίλους, που ξέρετε ότι θα χαρούν με τη χαρά σας, στους οποίους θα μπορέσετε να προσφέρετε κάτι πιο προσεγμένο.
5.  Μην κάνετε υπερβολές στις προετοιμασίες. Κάντε μια καλή έρευνα αγοράς και επιλέξτε πράγματα που ανταποκρίνονται στο καλό σας γούστο και ταυτόχρονα είναι οικονομικά. Οι αγορές μέσω internet είναι μια πολύ καλή λύση. Η οικονομική κατάσταση έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό και δεν υπάρχει λόγος να επιδοθείτε σε μια αλόγιστη σπατάλη χρημάτων προκειμένου να αγοράσετε «τα καλύτερα». Μην ξεχνάτε πως ο στόχος είναι να περάσετε όλοι καλά και όχι να κάνετε επίδειξη πλούτου.
6.  Αντιμετωπίστε τα απρόοπτα με χιούμορ. Σύμφωνα με το νόμο του Μέρφυ «αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει» και λυπάμαι πολύ, αλλά το δικό σας event δε θα αποτελέσει την εξαίρεση! Φροντίστε να έχετε μερικές εναλλακτικές και κυρίως μη χάνετε την ψυχραιμία σας αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πλάνο. Μη δίνετε σημασία στις λεπτομέρειες, οπλιστείτε με κέφι και να είστε σίγουρες ότι όλοι θα διασκεδάσουν.

Φροντίστε να απολαύσετε κάθε λεπτό των προετοιμασιών…. εξάλλου το ταξίδι μετράει συχνά περισσότερο και από τον ίδιο τον προορισμό!







1 σχόλιο: