Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινώντας με τον Ήλιο...(μέρος β')

Καλημέρα και Καλή Σαρακοστή!!!


Ας συνεχίσουμε την ανάλυσή μας, λοιπόν:

Ένα Ζυγό τον χαρακτηρίζει η καλαισθησία και η διαλλακτικότητα, η ανοχή, το τακτ, η διπλωματία, και η κοινωνικότητα. Είναι άνθρωπος αβρός και φιλειρηνικός, εκφραστικός και εφευρετικός. Συχνά, όμως, μετατρέπεται σε επιπόλαιο και θεατρίνο, συμφεροντολόγο, νάρκισσο και δειλό. Δεν είναι κι από τα πιο πιστά ζώδια, αφού όταν προσβάλλεται η αισθητική του από δυσκολίες ή έντονα συναισθήματα ψάχνει αλλού παρηγοριά χωρίς να χωρίζει από τον σύντροφό του.
Ένας Σκορπιός, τώρα, έχει ως προτερήματα την αφοσίωση, την αποφασιστικότητα, τη διαίσθηση, την επιμονή, την εχεμύθεια, την αντοχή, την ισχυρή θέληση και τον δυναμισμό. Αντιθέτως, γνωστά ελαττώματα που τον χαρακτηρίζουν είναι η εκδικητικότητα, η εμμονή, η καχυποψία, η μυστικοπάθεια κι ο ανεξέλεγκτος σεξισμός. Στις σχέσεις του είναι κτητικός και ζηλιάρης κι αρέσκεται στις έντονες σχέσεις με τα θυελλώδη πάθη.
Ο Τοξότης είναι άνθρωπος αισιόδοξος και ζεστός με καλές προθέσεις και ειλικρινής. Τρελαίνεται να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους και νέους πολιτισμούς, ενώ στις παρέες του είναι περιζήτητος κι αγαπητός. Ωστόσο, η τεμπελιά, η επιπολαιότητα, η ανυπομονησία και η έλλειψη τρόπων και πειθαρχίας αποτελούν κάποια από τα ελαττώματά του. Στις σχέσεις του δείχνει τα συναισθήματα και τον ενθουσιασμό του αλλά του καταλογίζουν ανευθυνότητα, ασυνέπεια και άρνηση δέσμευσης.
Η φιλοδοξία, υπομονή, η επιμονή, η εργατικότητα, η πειθαρχία και η παραγωγικότητα είναι αρετές που αναμφίβολα χαρακτηρίζουν έναν Αιγόκερω. Δουλειά, χρήματα και κοινωνική καταξίωση είναι οι στόχοι του. Πολλές φορές, όμως, διακατέχεται από εμμονή για διακρίσεις, εργασιομανία, ματαιοδοξία, εγωισμό και απαισιοδοξία. Τα υλικά αγαθά είναι τα δώρα του στους ανθρώπους που αγαπάει, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να τον χαρακτηρίζουν ως επιφανειακό και αναίσθητο.
Έναν Υδροχόο θα τον αναγνωρίσετε από τον ανθρωπισμό, τον ιδεαλισμό και την εφευρετικότητά του, ενώ είναι άνθρωπος επαναστάτης, ευφυής, φιλελεύθερος και ανεξάρτητος. Στην απέναντι όχθη, βρίσκονται η εκκεντρικότητα και η ιδιορρυθμία, η μοναχικότητα και ο δογματισμός. Στις σχέσεις του είναι σταθερός, παρόλο που τον θεωρούν ιδιότροπο και καθόλου εκδηλωτικό. Έτσι για την ιστορία να αναφέρουμε ότι και η χώρα μας, η Ελλάδα, είναι Υδροχόος στο ζώδιο, κάτι που το αποδεικνύουν οι επαναστάσεις, η ανεξαρτησία και το φιλελεύθερο πνεύμα μας ;-)
Τελειώνω με τους ονειροπόλους ιχθύς, τους φιλεύσπλαχνους, τους ευαίσθητους και τους τρυφερούς. Με τη δημιουργικότητα, τη διαίσθηση και την ανθρωπιά που τους χαρακτηρίζουν προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν ιδανικό κόσμο για να ζήσουν. Ωστόσο, κατηγορούνται συχνά για φαντασιοπληξία, αναξιοπιστία, συναισθηματικό χειρισμό και ευπείθεια. 

1 σχόλιο:

  1. Οι πληροφορίες μεταφέρονται "επεξεργασμένες" από το περιοδικό "Μαθήματα σύγχρονης αστρολογίας" των εκδόσεων 4π

    ΑπάντησηΔιαγραφή