Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Jamie Oliver's Chocolate Tiramisu...όταν η ιταλική παράδοση συναντάει τη σοκολάτα!!


Το γνωρίζετε..το έχετε δοκιμάσει..σίγουρα το λατρεύετε! Μήπως πολλές φορές έχει περάσει από το μυαλό σας ότι θα του ταίριαζε και μια πινελιά σοκολάτας?? Ο Jamie Oliver, τολμάει και αλλάζει το γλυκό σύμβολο της ιταλικής κουζίνας με εξαιρετικά αποτελέσματα! Δοκιμάστε το..θα σας εκπλήξει!! 
Βάση (Genoise Sponge)
Σε αντίθεση με τα κλασικά σαβουαγιάρ η συνταγή χρησιμοποιεί ένα πολύ απλό παντεσπάνι σοκολάτας. Χτυπήστε στο μίξερ 4 αυγά και 110 γρ ζάχαρη για 2 λεπτά μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους. Προσθέστε 50 γρ λιωμένο βιταμ, 85 γρ αλεύρι κοσκινισμένο, 30 γρ κακάο κοσκινισμένο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και στρώστε το για να γίνει  λεπτό και ομοιόμορφο (περίπου 1 cm). Ψήστε το στους 180 βαθμούς κελσίου για 10 λεπτά.
Κρέμα Mascarpone  
Ανακατέψτε με το σύρμα 500 γρ mascarpone, 2 κρόκους αυγού, 100 ml κρασί Vinsanto (ιταλικό κρασί ειδικό για επιδόρπια) και 70 γρ ζάχαρη. Δοκιμάστε την κρέμα και προσθέστε περισσότερη ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα σας.
Συναρμολόγηση
Πάρτε ένα σκεύος πυρέξ ρηχό και αρκετά μεγάλο. Κόψτε το παντεσπάνι με το χέρι σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια και στρώστε τον πάτο του πυρέξ πιέζοντας καλά. Περιχύστε το με 2-3 σφηνάκια Tia Maria (λικέρ καφέ), 4-5 σφηνάκια φρέσκο αρωματικό espresso και τέλος 110 γρ λιωμένη λευκή σοκολάτα (που έχετε λιώσει σε bain-marie). Από πάνω στρώστε καλά την κρέμα Mascarpone και πασπαλίστε με κοσκινισμένο κακάο σε πολύ λεπτό στρώμα.Τελειώνοντας πάρτε ένα κομμάτι κουβερτούρα (περίπου 100 γρ), με ένα αποφλοιωτή ή με ένα μαχαίρι φτιάξτε φλούδες σοκολάτες και πασπαλίστε το tiramisu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου