Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινώντας με τον Ήλιο...(μέρος α')

Ο Ήλιος, ή αλλιώς το "ζώδιο", αντιπροσωπεύει τη συνείδηση και την ατομικότητά μας. Σχετίζεται με τον εαυτό και την αυτοέκφρασή μας.
Και ιδού ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται στα δώδεκα ζώδια:
Ένας Κριός είναι άνθρωπος δυναμικός και αυθόρμητος,πρωτοπόρος και ενεργητικός, παρορμητικός και τολμηρός, με θάρρος αλλά και αυτοπεποίθηση. Λατρεύει να τον θαυμάζουν και να τον θεωρούν αυθεντία. Τα ελαττώματά του είναι η ανυπομονησία και η ξεροκεφαλιά, η επιθετικότητα και ο ατομικισμός και η διαρκής επιθυμία του να επιβάλλεται. Ερωτεύεται κεραυνοβόλα αλλά εγκαταλείπει πανεύκολα μόλις νιώσει την κατάκτηση και βαρεθεί!!
Ένας Ταύρος είναι υπομονετικός και αξιόπιστος άνθρωπος, συνετός και πρακτικός. Είναι εξαιρετικά καλαίσθητος και καλόγουστος, λάτρης του καλού φαγητού και των υλικών αγαθών. Από την άλλη, μπορεί να γίνει ζηλιάρης και κτητικός, φιλοχρήματος και υλιστής, ενώ συχνά τον χαρακτηρίζουν τσιγκούνη και παραδόπιστο. Αν τυχόν εκνευριστεί μετατρέπεται σε "ταύρο εν υαλοπωλείω", ενώ ομολογουμένως στον έρωτα και στις φιλίες είναι πιστός.
Ο Δίδυμος χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο κοινωνικό, ενθουσιώδη, εύστροφο, προσαρμοστικό και εφευρετικό,εξαιρετικά εύγλωττο και διπλωμάτη. Η ανεμελιά, η παιδικότητα και η χαρούμενη διάθεση είναι τρία βασικά του χαρακτηριστικά. Τα ελαττώματά του είναι η άσοπη σπατάλη ενέργειας, η τάση να αφήνει ανολοκλήρωτα πράγματα, η ασυνέπεια,η αναξιοπιστία και τα ψέματα. Δεσμεύεται δύσκολα, ενώ εύκολα σπεύδει να ζήσει "νέες εμπειρίες"!
Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος και ευγενικός, φιλεύσπαχνος και συνετός, ενώ η στοργή και η τρυφερότητά του είναι οι απαράμιλλες αρετές του. Αγαπάει πολύ την οικογένεια κι έχει εξαιρετική μνήμη. Από την άλλη όμως, αποδεικνύεται ζηλιάρης και κτητικός, ενώ πληγώνεται εύκολα και τον χαρακτηρίζει ο συναισθηματικός χειρισμός και η εξάρτηση.Στις σχέσεις του είναι πολύ σταθερός και πιστός, αλλά γραπώνεται από το ταίρι του και το καταπιέζει.
Το Λιοντάρι είναι γενναιόδωρο και αυθόρμητο, αισιόδοξο και χαρούμενο, μα πάνω απ'όλα υπερήφανο με ηγετικές ικανότητες. Είναι αισιόδοξος άνθρωπος,δημιουργικός και μεγαλοπρεπής. Ερωτεύεται τη ζωή, τα χόμπι του, τη φύση, τα πάντα.Πολλές φορές, όμως, γίνεται αυτάρεσκος και μεγαλομανής, τεμπέλης, νάρκισσος και ψωροπερήφανος. Μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ματαιόδοξο και ανώριμο άνθρωπο. Στις σχέσεις του θέλει πίστη, αφοσίωση και ρομαντισμό ακριβώς δηλαδή ό,τι δίνει κι αυτός.
Ο Παρθένος είναι μεθοδικό άτομο,αντικειμενικό και εργατικό, πρακτικό και εύστροφο, αξιόπιστο και αγνό. Λατρεύει την τάξη, την καθαριότητα και φυσικά την λεπτομέρεια, αρετές οι οποίες εύκολα μετατρέπονται σε ελαττώματα όταν πολύ συχνά εκδηλώνονται σε υπερβολικό βαθμό. Τότε τον πιάνει και ο δογματισμός του, η γκρίνια του κι ο συντηρητισμός του. Στις σχέσεις του είναι το ίδιο επικριτικός όπως και με τον εαυτό του με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα.

Σας κόβω πάνω στο καλύτερο?? Όχι! Απλώς θέλω να παρατείνω λίγο περισσότερο την αγωνία των Ζυγών.. Ίσως και να έχω προηγούμενα μαζί τους.... Αστειεύομαι!Δε θέλω όμως να κάνω κατάχρηση του χώρου...

Η συνέχεια έρχεται αύριο, λοιπόν...

1 σχόλιο:

  1. Οι πληροφορίες μεταφέρονται "επεξεργασμένες" από το περιοδικό "Μαθήματα σύγχρονης αστρολογίας" των εκδόσεων 4π

    ΑπάντησηΔιαγραφή