Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Lemon bars...Ποιός είπε ότι το λεμόνι είναι ξινό??

Απεχθάνεστε τη σοκολάτα?? Είστε (ή ισχυρίζεστε ότι είστε) αλλεργικοί σ' αυτήν?? Μήπως πάθατε overdose από τα σοκολατάκια του Αγίου Βαλεντίνου?? Αυτό το σαββατοκύριακο γλυκαθείτε με.....λεμόνι!!!

Σε ένα μπολ προσθέστε 290 γρ αλεύρι, 70 γρ άχνη ζάχαρη, 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού, 230 γρ βιτάμ σε κομματάκια και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε με τα χέρια τρίβοντας το βιτάμ με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μια μάζα. Αδειάζετε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 33 Χ 23 cm το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα και πατάτε καλά το μείγμα για να γίνει ομοιόμορφο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 20-25 λεπτά. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Δε σβήνετε το φούρνο.
Ανακατεύετε με το σύρμα σε ένα μπολ 210 γρ ζάχαρη, 3 αυγά, 100 ml φρέσκο χυμό λεμονιού και 3 κουτ γλυκού  ξύσμα λεμονιού. Περιχύνετε με το μείγμα την ψημένη βάση και επανατοποθετείτε το ταψάκι στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά. Είστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί όταν οι άκρες ροδίσουν και στο κέντρο όταν πιέσετε ελαφρώς δε διαλύεται.
Αφήνετε στο ψυγείο αρκετές ώρες να κρυώσει τελείως και στη συνέχεια κόβετε σε ορθογώνιες μπάρες (περίπου) και τις πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Μμμμ....νόστιμο!!   

1 σχόλιο: