Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Molten Choco Cake...Παραδοθείτε άνευ όρων!!

Chocoholics όλου του κόσμου ενωθείτε!!! Σήμερα είναι Κυριακή, οπότε αφήστε στην άκρη την υγιεινή διατροφή, αναβάλετε τη δίαιτα και βουτήξτε στη σοκολάτα...γιατί αυτό το γλυκό αξίζει την αμαρτία!!!
Λιώνετε σε bain-marie  170 γρ κουβερτούρα και 1 / 2 κούπα βιτάμ. Σε ένα μπολ, χτυπάτε με το μίξερ (ή και με το σύρμα, αρκεί να χτυπήσετε λίγο δυνατά) 3 αυγά και 3 κρόκους. Προσθέστε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, 1 και 1 / 2 κούπα ζάχαρη άχνη, 1 /2 κούπα αλεύρι και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα. Βουτυρώστε πολύ καλά 8 μικρά φορμάκια αλουμινίου (αυτά που είναι μιας χρήσεως πχ. Sanitas), πασπαλίστε τα με κακάο πετώντας την περίσσεια και γεμίστε τα με το μείγμα. Ψήστε στους 220 βαθμούς κελσίου (αντιστάσεις), σε προθερμασμένο φούρνο, για 8-10 λεπτά (εγώ τα ψήνω ακριβώς για 9 λεπτά). Ξέρετε ότι είναι έτοιμα όταν η επιφάνεια τους έχει φουσκώσει ελαφρά και έχει κάνει σπασίματα. Προσοχή γιατί αρπάζουν αμέσως! Αφήστε τα ένα λεπτό να κρυώσουν, αναποδογυρίστε τα σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με άχνη. Σερβίρετε απαραιτήτως με παγωτό βανίλια. Κόλαση!!!  
Μερικά μυστικά ακόμα: Δε χρειάζεται να τα ψήσετε όλα σε μία φορά. Μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο για 2 ημέρες και να ψήσετε ένα όποτε έχετε όρεξη για σοκολάτα. Η ποσότητα του μίγματος είναι για 8 μικρά φορμάκια. Αν κάνετε λιγότερα και τα γεμίσετε περισσότερο τότε θα πρέπει να υπολογίσετε περισσότερο χρόνο στο ψήσιμο. Αν  αναποδογυρίσετε το cake και δείτε ότι ο πάτος είναι ακόμη άψητος τότε ξαναβάλτε το στο φορμάκι και ψήστε για 1-2 λεπτά ακόμη. Τα cake αυτά τρώγονται ζεστά μόλις βγουν από το φούρνο. Αν κρυώσουν η σοκολάτα στερεοποιείται οπότε πριν τα σερβίρετε απλώς ξαναζεστάνετε τα για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο ή στα μικροκύματα

3 σχόλια: