Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

It is Monday, again !!!!

Με πόσα ''αχ'' σηκώθηκες από το κρεβάτι σου σήμερα?? Μπορείς να το παραδεχτείς πως το καλύτερο κομμάτι της δευτέρας είναι όταν τελειώνει αργά το βράδυ και ξέρεις πως ότι και να γίνει θα αργήσει να ξανάρθει αυτό το βασανιστικό πρωινό!! 
Για αυτό αυτή ιδίως η μέρα θέλει γενική αναθεώρηση και επιτέλους να βγει από το μυαλό σας αυτή η κατάρα της δευτέρας που περνά από γιαγιά σε μαμά και έρχεται φορτωμένο κάρμα σε εμάς κόρες, το γνωστό ρητό "από δευτέρα δίαιτα"..
Ε,μα επιτέλους με τέτοια συναισθηματική φόρτιση πως να κατεβάσεις τα καροτάκια και τα μαρούλια;; Οπότε αγαπητοί μου για να πάει καλά η εβδομάδα, και μόνο για αυτό δηλαδή,σας δίνω μια πανεύκολη ζύμη  για πίτσα για να τη φτιάξετε είτε στο μεσημεριανό,είτε στο βραδινό σας και να φάτε ένα κομμάτι ζεστό ζεστό με το τυράκι να λιώνει στο στόμα σας και να πάνε κάτω τα ατελείωτα δευτερόλεπτα της αναποδιάς αυτής της μέρας!!!! 
Λοιπόν διαλύετε σε ένα φλιτζάνι ένα φακελάκι ξηρή μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη σε 4 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό και το αφήνετε σκεπασμένο με σελοφάν να φουσκώσει.Κάποιοι παραλείπουν αυτό το βήμα,αλλά εγώ όχι,γιατί κάποια καλή μαγείρισσα μου είπε πως έτσι τσεκάρω αν είναι καλή η μαγιά μου.Τέλος πάντων, ύστερα προσθέτω σε ένα μπολ τη μαγιά(φουσκωμένη),4 φλυτζάνια αλεύρι , μια πρέζα αλάτι και 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, ζυμώνω το μείγμα μου και το αφήνω να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος σκεπασμένο με μια πετσέτα.Μέχρι να κάνετε το αφρόλουτρο σας θα είναι έτοιμη να τη πλάσετε, να τη ζαλίσετε, να τη στολίσετε με τυράκια - ζαμπονάκια και λοιπά και να τη ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 '.


 Μερικά tips ακόμα:Όταν λέω χλιαρό νερό εννοώ να το αντέχει το χέρι σας για 2'-3'!! Δεν είναι απαραίτητο το ζεστό μέρος , αλλά έτσι επιταχύνεται η αντίδραση της ζύμωσης και φουσκώνει πιο γρήγορα!!Επιπλέον μπορείτε απλά να κόψετε τη ζύμη σε σχέδια δικά σας και να πασπαλίσετε με σκόνη σκόρδου και θυμάρι και θα έχετε νοστιμότατα σκορδοπιτάκια !!Και το πιο βασικό είναι πως μπορείτε να κρατήσετε ζύμη στη κατάψυξη και να τη χρησιμοποιήσετε όποτε άλλοτε τη λιγουρευτείτε !!Δε ξεχνάμε να λαδώσουμε το ταψάκι και να το πασπαλίσουμε με αλεύρι!!
Ok it is just a day και ήδη μετράμε αντίστροφα..

1 σχόλιο: